Merk jij ook dat nu alles weer open is en kan, dat je agenda weer vol raakt met afspraken en leuke etentjes. Soms denk je wel eens terug aan die tijd van Lock down, wat had je het toen rustig.

Het kan ook zo zijn dat je juist in de stress raakt van alles wat er om je heen gebeurt, het lijkt wel alsof iedereen weer doorgaat, jij wilt dit ook maar je komt jezelf steeds tegen. Het geeft je juist stress om iedere keer weer naar leuke sociale afspraken te gaan. 

“Wat moet ik nu weer aantrekken, oh ik voel me juist onzeker in die grote gezelschappen, ik zie er niet uit”.  Zo pieker je je suf, voordat er nog maar iets begonnen is.

Hoe zet je je eigen piekergedachten uit en hoe ga je positiever en beter met jezelf om.

Je hoeft namelijk niets, de gedachten die je ergens over hebt veroorzaken de meeste stress, niet de situatie.

Tip 1

Doe de 3 minuten ademhalingsoefening.

Sluit je even af, ga ontspannen zitten en doe je ogen dicht.

Ga 1 minuut even contact maken met jezelf en voelen hoe het met je gaat, welke gedachten heb ik? Ook al zijn dit negatieve gedachten, je observeert alleen maar en je hoeft er niets mee te doen.

Leg de volgende minuut je focus op je ademhaling, voel waar je adem begint, bijvoorbeeld hoog of laag, en wanneer er gedachten komen, ga je weer met je aandacht naar je ademhaling.

De laatste minuut leg je je focus op je hele lichaam, hoe voelen je voeten, je kuiten en benen? En zo ga je langzaam naar boven.

Wanneer je dit gedaan hebt open je langzaam weer je ogen en je bedenkt je:” met welk gevoel ga ik de dag in? ”, die kan je hierdoor leren aansturen.  

Tip 2

Koop een boekje of schriftje en schrijf op welke gedachten jou vaak bezig houden, door dit toe te passen schrijf je het van je af, het mooie ervan is ook dat je merkt dat gedachten die je deze week hebt, kunnen volgende week weer heel anders zijn.

Tip 3

Maak een wandeling en doe de 5 minuten loopmeditatie.

Je start in een heel rustig tempo, waarbij je alleen maar probeert om je aandacht op je voeten en de grond onder je vast te houden, soms is eerst 5 minuten wat lang, dan begin je met 3 minuten.

Wandelen in een heel langzaam tempo zijn we niet gewend, dus daarin kom je vaak jezelf al tegen.

Je wilt maar op schieten en door gaan, maar waarvoor eigenlijk?

Tip 4

Bedenk een situatie waarin je iets deed of zei, waardoor je jezelf echt blij mee maakte of waar je trots op bent.

Beschrijf in gedachten die situatie, hoe zag het eruit, met wie was je, zei je iets of deed je iets wat jou een goed gevoel gaf? Als je deze visualisatieoefening met ogen dicht doet, kan je hierin helemaal meegaan. 

In dit beeld zie je jezelf, wat zie je voor kleuren? Is het een groot beeld of klein? Het mooie van deze oefening is dat je die altijd weer kan oproepen. Door deze oefening te doen leer je met een andere bril naar jezelf te kijken. Je gedachten worden positiever.

Tip 5

Probeer iedere dag 5 minuten te gaan mediteren. Je maakt dan een geluk stofje aan in je hersenen, waardoor je je innerlijke kracht vergroot, hierdoor ontstaat meer zelfvertrouwen en compassie voor jezelf en de wereld om je heen.

Denk je na deze tips:” ik doe dit een paar dagen maar dan vergeet ik het weer” en je merkt dat die hardnekkige gedachten en belemmeringen waar je stress over hebt, steeds weer terugkomen?

Geef je op voor een gratis 1 op 1 coach call van 30 minuten om te onderzoeken wat ik kan betekenen voor je. Klik hier om je op te geven.

Gratis en helemaal vrijblijvend, soms is het zo fijn om dit met een onbekende (wat ik nog voor je ben) te bespreken, wat jou weer inzichten geeft, waardoor jij in beweging komt.