Tips voor voluit leven!

Waarschijnlijk herken je het wel! Je voelt spanning in je lichaam, die ontstaat door de druk die je jezelf oplegt. Alsof dat iets normaals is, wat er nou eenmaal bij hoort. Een zenuwachtig gevoel, zweten of continue een druk voelen van moeten! Jorien geeft je 5 tips om te zorgen dat je kunt genieten van voluit leven.

Hoe is de spanning ooit in je leven ontstaan?

Het is vaak iets wat we ons zelf opleggen, we zijn onbewust iets gaan geloven over ons zelf en hebben daar een bepaalde gedachte over. Juist die gedachte geeft weer een gevoel en vervolgens komt er nog een emotie bij, zoals bijvoorbeeld een angst.

Op welke manier laat je die spanning los bij jezelf?

Hoe ga je om met die beperkende gedachten die jou kleiner houden dan dat je bent?

Voluit leven

Stilstaan en vertragen

Dit klinkt voor veel mensen heel vervelend want we gunnen ons niet de tijd om stil te staan. Je wilt door…..
Maar doorgaan betekent tegelijkertijd, dat je echt steeds verder van jezelf af gaat staan. Je gaat dan steeds meer spanning voelen en je luistert niet meer naar je lichaam. Soms kunnen er klachten ontstaan in je lichaam bijvoorbeeld bij je borst, nek of schouders. Juist door eens echt te voelen, ontdek je wat er onder speelt.

Is spanning ergens door ontstaan?

Geloof je dat je verder komt door die spanning of door beperkende gedachte vast te houden? En hoe zou je je voelen en zijn als je die spanning niet meer hebt.

voluit leven

Adem ernaartoe

Dus geef de spanning aandacht. Dit kan naar de spanning in je lichaam zijn, of juist naar een gedachte. Wanneer je ernaartoe ademt, bijvoorbeeld naar je schouder of buik, kijk of je er met je hand warmte aan kunt geven.

voluit leven

Schrijf jouw gedachten op

Schrijf eens voor jezelf op wat er in je hoofd speelt wanneer je die gedachte hebt. Word je dan boos op jezelf of probeer je het te negeren?
Hoe zou je dit op een betere manier voor jezelf kunnen doen?

Beschrijf de situatie in je hoofd

Wat is er nu eigenlijk echt gebeurd? Soms is het een situatie uit het verleden, soms is het een overtuiging die je zelf hebt bedacht.
Dit kan bijvoorbeeld zijn:”ik moet hard werken, anders ben ik een loser” of  “ik zeg wel ja, anders vinden ze mij niet leuk”.
Kortom, het kan van alles zijn, wat jou spanning geeft. Probeer dit zo verhalend mogelijk voor jezelf op te schrijven.

Wat deed je, waar was je en met wie? Wat werd er gezegd?

Door gebeurtenissen, personen en plaatsen op te schrijven, is het al anders dan wanneer je een situatie alleen maar in je hoofd afspeelt.

voluit leven

Bedenk hoe je het zelf zou willen

Geen klachten of spanning natuurlijk, dat is logisch! Maar de klachten of de spanning vertellen jou iets, waar je mee aan de slag moet.
Maar, wanneer zou je over jezelf tevreden zijn? Wanneer ben je goed genoeg? Juist wanneer je ontdekt dat de klachten, die jij hebt, te maken hebben met hoe jij over jezelf denkt en wat jij over jezelf bent gaan geloven, dan komt er een verschuiving.

 Want je bent al goed genoeg!!!

Van negatieve gedachten naar vertrouwen in jezelf, groei en mogen staan voor wie jij bent.

Ik hoop dat ik je hier al verder mee hebt gebracht. Maar mocht je willen weten wat ik hierin voor je kan betekenen en hoe je in 5 sessies jouw belemmerende gedachten of overtuigingen gaat transformeren naar Voluit leven met vertrouwen in jezelf vrij van angst en spanning, neem dan gerust contact met mij op of bel naar 06 444 845 84