Je verleden reist achter je aan

23 april 2020

Ik weet het nog goed, ik zat in de 5de klas van de lagere school, nu zou dat groep 7 zijn.

Ik had een goede vriendin Ellen en wij waren allebei verliefd op dezelfde jongen uit de klas. Op die leeftijd wisten we nog niet zo goed hoe we dat gingen aanpakken. We besloten uiteindelijk een brief te schrijven waarin we onze liefde verklaarden en hij hopelijk voor ons zou kiezen.

Wij besloten deze brief in zijn jaszak te doen, zodat hij hem zou vinden als hij thuis kwam, dachten we.

 

Hoe anders pakte dit uit, de brief viel uit zijn jaszak en.....onze meester vond de brief.

Tja die vond dit zo vermakelijk, dat hij ons voor de klas liet komen en wij moesten voorlezen wat we opgeschreven hadden. 

 

Ik hoor nog de klas lachen en oh wat voelde wij ons te kakken gezet! Ook onze nog niet beantwoorde liefde zat erg mee te lachen, dus onze liefde voor hem was gelijk over.

Jaren later op de middelbare school moest ik een presentatie voorbereiden. Ineens voelde ik een heftige spanning opkomen, ik merkte dat ik er niet aan moest denken want het zweet brak me uit. Ik zag weer iedereen voor me die aan het lachen was en in gedachten maakte ik het steeds groter.

Uiteindelijk had ik deze presentatie wel gedaan, maar ik stond al stotterend en zwetend voor de klas.

Gelukkig was het niet iets wat ik dagelijks hoefde te doen, dus uiteindelijk kon ik er wel mee leven totdat... dezelfde trigger jaren later weer in mijn werk speelde. Ik moest iets vertellen voor een groep mensen, weer voelde ik die spanning en ik merkte bij mezelf dat ik boos op mezelf  werd. Die boosheid maakte dat ik mezelf zo voelde falen. Dit kon niet langer doorgaan. Ik piekerde erover en merkte dat ik er slecht van sliep.

Uiteindelijk ben ik bij een coach terecht gekomen die mij tools gaf hoe hiermee om te gaan en vanaf te komen.

Dit werd mijn eerste ervaring met EFT. Ik merkte dat dit zo snel werkte, want je hoeft er niet jaren lang mee rond te blijven lopen. Had ik dit maar eerder gedaan, dit had mij een hoop slapeloze nachten gescheeld.

 

Uiteindelijk is de goede kant ervan dat ik hierdoor ook naast de coachopleiding een EFT Master opleiding heb gevolgd en jou hier ook mee kan helpen! 

 

 

 

Comfortzone, stap eruit!

07 februari 2020

Wat is die comfortzone eigenlijk?.
Is dit je gedrag, wat je doet of heeft het meer met jouw gedachten over iets te maken?
Vaak zitten we vastgeroest in onze eigen denkpatronen.
"Zo doe ik het altijd, want dat kan ik"
"Zo ben ik nou eenmaal"

EFT en EMDR, de overeenkomsten en de verschillen

17 augustus 2017

Over EFT en EMDR wordt veel geschreven. Toch zijn de overeenkomsten en de verschillen niet altijd even duidelijk. Beide methoden zijn extreem effici├źnt gebleken in het oplossen van traumatische ervaringen, angsten en emotioneel beladen situaties. In beide therapie├źn focus je op de emotie die je verwerkt wilt hebben. EMDR maakt vervolgens gebruik van oogbewegingen en bij EFT wordt er geklopt op de meridiaanpunten. Maar er zijn ook verschillen.

EFT (N)iets voor mij?

17 augustus 2017

In april 2010 raakte ik overspannen. Een burnout wilde ik het niet gelijk noemen maar ik kon even helemaal niets meer. De tranen kwamen en ik wist niet waarom. Ik moest even niet meer aan werken denken, eigenlijk wilde ik niets meer. Ik weet wel dat ik mezelf steeds afvroeg: " hoe kan dit nou zijn ontstaan?" Je wilt in zo'n situatie altijd weten hoe iets komt, zodat je iets als reden kan aanwijzen. Het meest lastige vond ik, dat ik eigenlijk te moe was om iets te doen en me daarover schuldig voelde. Het was heel fijn om te horen van de mensen om mij heen en reintegratiemanager dat ik nu alleen maar aan mezelf moest gaan denken en tijd maken voor leuke dingen. Achteraf kan ik ook wel zeggen dat dit het begin was van mentale overgangsklachten, huilen depressief en onzekerheid, zo kende ik mezelf niet.

Zelf liefde

05 juli 2016

Wat houdt dit in? Wanneer je zelf liefde ervaart, straal je dit uit naar anderen. Niet meer kritiek op jezelf hebben, geen perfectionisme nastreven op een ongezonde manier.

You are in balance

Jorien Waanders
Adelaarstraat 10
Badhoevedorp

KVK: 65219937

Ingeschreven bij Gcoach

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0644484584

Website: Urbandesk | Fotografie: PhotographyjesssLogin