In april 2010 raakte ik overspannen.

Een burnout wilde ik het niet gelijk noemen maar ik kon even helemaal niets meer. De tranen kwamen en ik wist niet waarom. Ik moest even niet meer aan werken denken, eigenlijk wilde ik niets meer. Ik weet wel dat ik mezelf steeds afvroeg: ” hoe kan dit nou zijn ontstaan?” Je wilt in zo’n situatie altijd weten hoe iets komt, zodat je iets als reden kan aanwijzen. Het meest lastige vond ik, dat ik eigenlijk te moe was om iets te doen en me daarover schuldig voelde. Het was heel fijn om te horen van de mensen om mij heen en reintegratiemanager dat ik nu alleen maar aan mezelf moest gaan denken en tijd maken voor leuke dingen. Achteraf kan ik ook wel zeggen dat dit het begin was van mentale overgangsklachten, huilen depressief en onzekerheid, zo kende ik mezelf niet.

Na een maand maakte ik een afspraak met een coach. Ik had gehoord dat zij vrouwen behandelde met deze klachten en goede resultaten had bereikt. Zij liet me toen kennismaken met Emotionele Freedom Technieken, EFT. Zij zei dat mijn hoofd nu een draaitol was van gedachten, waardoor ik niet helder kon denken. Bij iedere gedachte zit een bijbehorende emotie en vooral met een hoge mate van stress bij burnout, zit die emotie heel hoog. Zij legde me uit dat door te kloppen op meredianen waarbij je gelijk de zin zegt, waar je op dat moment het meest last van hebt, je de emotie omlaag brengt. Je geeft een cijfer aan die bepaalde gedachte/emotie of gevoel. Zo kan je meten of inderdaad deze emotie neutraliseert of zelfs weggaat.

Enigszins sceptisch begon ik dit traject. Zo gingen we idere keer een stukje verder en ik merkte wel dat er iets bij mij veranderde. Na 4 sessies in weken tijd, besloten we om er een langere tijd tussen te laten. Ik ging mij weer lekkerder voelen. Langzamerhand ging ik weer wat meer zin in alles te krijgen en merkte ik ook dat weer aan werken ging denken. Twee weken later startte ik voorzichtig op, ik merkte dat het weer goed was om te beginnen. Door deze toch wel snelle behandeling (5 weken), was ik erg enthousiast geworden over EFT. Dit heeft mij doen besluiten om na mijn coach opleiding, mezelf te gaan specialiseren in EFT.

Mocht dit verhaal jou aanspreken en je wilt hier ook geholpen worden, schroom dan niet om contact op te nemen.