Impostorsydroom

Impostorsydroom

Het impostorsydroom verwijst naar het gevoel van twijfel over je eigen prestaties, waarbij je ondanks externe bewijzen van succes. Het idee hebt dat je niet goed genoeg bent en op elk moment ontmaskerd kunt worden als een bedrieger. Mensen met het impostorsydroom ervaren vaak een gevoel van onechtheid en hebben moeite om hun prestaties aan zichzelf toe te schrijven.

Coaching

Coaching voor het impostorsydroom richt zich op het helpen van jouw als je worstelt met gevoelens van twijfel over je eigen bekwaamheid en het gevoel dat je een bedrieger zou zijn, ondanks de successen die je behaalt. Hieronder een aantal punten die wij tijdens coaching behandelen.

Zelfbewustzijn

Jorien helpt jou bij het vergroten van je zelfbewustzijn, waarbij jij de tekeken leert te herkennen van het impostorsyndroom en de specifieke situaties waarin deze gevoelens naar boven komen.

Gedachtenpatronen en overtuigingen

Het is belangrijk om te werken aan het identificeren en veranderen van negatieve gedachtenpatronen en overtuigingen die bijdragen aan het impostorsyndroom. Jorien helpt je bij het uitdagen van irrationele overtuigingen en het vervangen ervan door positievere en realistischere denkpatronen.

Zelfwaardering en zelfcompassie

Het opbouwen van zelfwaardering en zelfcompassie is cruciaal. Coaching richt zich op het ontwikkelen van een gezondere relatie met succes. En het accepteren van eigen prestaties zonder het gevoel van bedrog.

Doelgerichte actie

Het nemen van doelgerichte actie is een essentieel onderdeel van coaching. Dit kan betekenen dat je stapsgewijs uit je comfortzone stapt, jezelf uitdaagt en positieve ervaringen opdoet om het zelfvertrouwen te vergroten.

Feedback en erkenning

Jorien helpt je bij het leren accepteren van positieve feedback en erkenning, zonder deze te minimaliseren of af te doen als geluk of toeval. Het vieren van successen draagt bij aan het verminderen van het gevoel van bedrog.

Ontwikkeling van sterke punten

Het identificeren en benutten van sterke punten en vaardigheden helpt jou je meer zelfverzekerd te voelen in je professionele en persoonlijke leven.

Omgaan met falen en perfectionisme

Het leren omgaan met falen en het verminderen van perfectionistische neigingen zijn ook belangrijke onderdelen van een coaching traject. Dit omvat het herkennen van de waarde van leermomenten en het accepteren van imperfectie.

Coaching naar jouw behoeften

Het is belangrijk te weten dat ieder coachingtraject op maat wordt gemaakt voor jouw unieke behoeften. Jorien heeft een ondersteunende en inzichtelijke rol om jou te helpen het impostorsyndroom te overwinnen en je volledige potentieel te benutten.

Mijn laatste blogs

In mijn blogs deel ik inzichten, tips en inspiratie om jou te ondersteunen op jouw reis naar persoonlijke groei en welzijn. Als coach geloof ik in de kracht van zelfontdekking en het overwinnen van persoonlijke uitdagingen.

Ontdek artikelen over zelfliefde, faalangst, het omgaan met stress, en seksualiteit. Mijn doel is om praktische en motiverende inhoud te bieden die je helpen om bewuste keuzes te maken en positieve veranderingen in je leven te creëren.

Verken, leer en groei mee op deze reis naar een evenwichtiger en vervullender leven. Heb je vragen of specifieke onderwerpen waarover je meer wilt lezen? Laat het me weten, en laten we samen bouwen aan jouw mooiste ik!

Workshop ‘Van zelfkritiek naar acceptatie’

Workshop ‘Van zelfkritiek naar acceptatie’

Ben jij een ondernemende of leidinggevende vrouw die het lastig vindt wat anderen zeggen of denken van haar? Vind je het moeilijk om voor jezelf te kiezen of stel je steeds maar uit en houdt perfectionisme je in de greep? Veel piekeren, angst om niet goed genoeg te...

Schaamte overwinnen

Schaamte overwinnen

Voluit leven en doorbreek de schaamte Één van de dingen die je kunnen blokkeren om voluit te leven is de emotie schaamte. Deze emotie kan gaan over iets van jezelf, over wie jij bent of wat je denkt over jezelf; je zelfbeeld. Of het is iets wat je hebt gedaan of...

In beweging om het anders te doen

In beweging om het anders te doen

‘You are in Balance brengt je in beweging om het anders te doen In maart 2024 stond er een prachtig artikel over in de Heemsteder/Bloemendaler krant. De rode draad van het artikel is: 'Hoe kom je in beweging om het anders te doen'. Het artikel is online te lezen via:...