Ik weet het nog goed, ik zat in de 5de klas van de lagere school, nu zou dat groep 7 zijn.

Ik had een goede vriendin Ellen en wij waren allebei verliefd op dezelfde jongen uit de klas. Op die leeftijd wisten we nog niet zo goed hoe we dat gingen aanpakken. We besloten uiteindelijk een brief te schrijven waarin we onze liefde verklaarden en hij hopelijk voor ons zou kiezen.

Wij besloten deze brief in zijn jaszak te doen, zodat hij hem zou vinden als hij thuis kwam, dachten we.

Hoe anders pakte dit uit, de brief viel uit zijn jaszak en…..onze meester vond de brief.

Tja die vond dit zo vermakelijk, dat hij ons voor de klas liet komen en wij moesten voorlezen wat we opgeschreven hadden.

Ik hoor nog de klas lachen en oh wat voelde wij ons te kakken gezet! Ook onze nog niet beantwoorde liefde zat erg mee te lachen, dus onze liefde voor hem was gelijk over.

Jaren later op de middelbare school moest ik een presentatie voorbereiden. Ineens voelde ik een heftige spanning opkomen, ik merkte dat ik er niet aan moest denken want het zweet brak me uit. Ik zag weer iedereen voor me die aan het lachen was en in gedachten maakte ik het steeds groter.

Uiteindelijk had ik deze presentatie wel gedaan, maar ik stond al stotterend en zwetend voor de klas.

Gelukkig was het niet iets wat ik dagelijks hoefde te doen, dus uiteindelijk kon ik er wel mee leven totdat… dezelfde trigger jaren later weer in mijn werk speelde. Ik moest iets vertellen voor een groep mensen, weer voelde ik die spanning en ik merkte bij mezelf dat ik boos op mezelf werd. Die boosheid maakte dat ik mezelf zo voelde falen. Dit kon niet langer doorgaan. Ik piekerde erover en merkte dat ik er slecht van sliep.

Uiteindelijk ben ik bij een coach terecht gekomen die mij tools gaf hoe hiermee om te gaan en vanaf te komen.

Dit werd mijn eerste ervaring met EFT. Ik merkte dat dit zo snel werkte, want je hoeft er niet jaren lang mee rond te blijven lopen. Had ik dit maar eerder gedaan, dit had mij een hoop slapeloze nachten gescheeld.

Uiteindelijk is de goede kant ervan dat ik hierdoor ook naast de coachopleiding een EFT Master opleiding heb gevolgd en jou hier ook mee kan helpen!