Meer moed en vertouwen in 5 stappen

Meer moed en vertrouwen en minder angst om te falen. Vaak wanneer je faalangst ervaart dan heb je dat in situaties waar je je ongemakkelijk voelt. Of dat nu in een privé situatie is, op bijvoorbeeld een verjaardag of op je werk. In een werkomgeving waar je je niet op je gemak voelt om te zeggen dat je het er niet mee eens bent is best een ding, maar het gevoel van onzekerheid om jezelf te laten zien, kan ook in de kantine waar je tussen collega’s zit en je je minder op je gemak voelt.

Hoe voel jij je in bepaalde situaties?

  • Het gevoel dat ze allemaal kijken wanneer je wat wilt zeggen of juist dat je denkt:” ik hou mijn mond maar”.
  • Hoe ga je hier mee om?
  • Baal je van jezelf en voel je je daar onzeker over?
  • Of duw je het weg en ga je er juist van alles aan doen om niet te laten merken.

Leiding geven

Vooral wanneer je een leidinggevende functie hebt kan dit een taboe zijn om te bespreken en wanneer je hier niets aan doet kan dit leiden tot een burnout.

Hoe ga je hiermee om en belangrijker; Hoekom je ervan af?

stap 1

Stap 1

Bedenk dit; je bent niet alleen, vaak lijkt het alsof je de enige bent maar er lopen genoeg anderen die dit ook ervaren.

stap 2

Stap 2; Sta stil bij het gevoel

Sta stil bij het gevoel van angst, onzekerheid, probeer het te doorvoelen in plaats van weg te duwen en omarm het, het mag er nu zijn.

stap 3

Stap 3: Schrijf jouw gedachten op

Schrijf voor jezelf eens op waar je echt trots op bent, iets wat je zelf deed en je je moedig voelde, trots op jezelf.

stap 4

Stap 4: Visualiseer jouw gevoel

Ga dat gevoel eens helemaal visualiseren in gedachten, hoe zag het eruit, waar was je, wie was erbij en wat gebeurde er dat je dat gevoel had?

voetstap 5

Stap 5; Kijk een wat het precies doet met jou

Wanneer je weer in een wat ongemakkelijke situatie zit, roep datzelfde gevoel van moed en vertrouwen weer helemaal bij je op. Kijk eens wat dat doet met je.

Courage is knowing what not to fear 

Plato

Mocht je denken ik ga er nu echt wat aan doen, ik kies voor voluit leven met moed en vol vertrouwen staan voor mezelf, Zet dan een eerste stap en boek een kennismakingsgesprek. Via het contactformulier kun je eventuele vragen stellen of bel naar 06 444 845 84