Mijn transformatie

transformatie

Na 30 jaar vliegen, stopte ik in december 2020 met mijn baan bij de KLM als Senior Purser, dit was de start van mijn transformatie naar de persoon die het dichtst bij mij staat. Dit was best een impact op mijn leven, want ik vond het vliegen en reizen zo leuk, dat ik wel eens had gezegd :”Al win ik een miljoen, ik blijf vliegen voor de KLM”.

Toch deed ik het, hoe spannend het ook was, ik zei mijn baan op en ging volledig voor mijn coaching praktijk werken, die ik al sinds 2016 had.

Hoe is dat zo gekomen? Reizen was altijd al mijn lust en leven. Toch vond ik het contact met mensen en iedere keer weer een ander team, het allerleukste. Vooral het coachen. Juist wanneer je iemand weer vooruit kon helpen, was mijn reis helemaal geslaagd!.

Het begon allemaal met een burn-out!

Rond mijn 44ste liep ik zelf vast, ik had een leuke reis naar Johannesburg gemaakt, ik kwam thuis en ik merkte dat ik ontzettend moe was en wat vage klachten had. Ik ging naar de huisarts maar die kon niet echt wat vinden, ik sliep slecht, al een langere tijd, en ik zat veel te piekeren.

Voornamelijk gingen die gedachten heen en weer, van wat ik allemaal moest doen van mezelf, wat niet goed was en ik duwde ook vaak die angst stemmetjes weg. Tja en toen ging het echt in mijn lichaam zitten. Ik kon even niks meer behalve slapen, wegkruipen en verdrietig zijn, maar waardoor wist ik niet!

Somber, leeg, opgejaagd en me schuldig voelen

Je somber, leeg en opgejaagd voelen, alsof je steeds van alles moet maar het gaat gewoon niet. Ik had veel kritiek op mezelf en mijn eigenwaarde was tot een nulpunt gezakt. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een burn-out!

Ook voelde ik me schuldig, naar iedereen toe, als moeder, als echtgenoot want je bent alleen maar moe en dan ook nog naar je werk toe, want dat ging even helemaal niet, maar vooral omdat je uiterlijk niets ziet!

Mijn ommekeer naar transformatie

Misschien herken je het, je voelt je somber, waardeloos en niet goed genoeg. En je denkt: ’dit moet ik zelf oplossen, het gaat vanzelf over’!

Maar ik dacht ook, als ik zo doorga, wordt het niet beter!

Uiteindelijk zocht ik hulp, ik wist ook dat ik de diepte in moest met mezelf en dat was best spannend. Toch merkte ik hoe fijn het is om met iemand, die niet dichtbij je staat, je verhaal te kunnen doen en inzichten over jezelf te krijgen. Stap voor stap ontdekte ik, hoe ik die negatieve zelfkritiek kon loslaten, waardoor er weer ruimte in mijn hoofd kwam.

De beste beslissing ooit

Het was de beste beslissing, die ik eigenlijk veel eerder had moeten nemen, 4 maanden later kon ik mijn werk weer oppakken en voelde ik mij weer herboren! Ik had weer het vertrouwen in mezelf gekregen om mij niet meer te laten leiden door wat een ander zou zeggen of denken of wat ik allemaal moest van mezelf, maar echt doen wat ik wilde gaan doen! De transformatie naar de persoon die het dichts bij mij staat was een feit.

De start voor opleidingen

Dit was de start vele opleidingen zoals de Coach en Counselingsopleiding en de start van mijn bedrijf: You are in Balance.

Daarnaast ben ik me gaan specialiseren in

EFT, Emotional Freedom Techniques

EFT is de methode om angst en belemmerende overtuigingen los te laten. Deze techniek heb ik toen ook ervaren bij mijn coach, waardoor ik weet hoe snel en effectief dit werkt.

Mindfulness en Zelfcompassie training

Daarnaast heb ik de Mindfulness en Zelfcompassie training gevolgd. Ook dat is een mooie tool om te ontdekken hoe je naar je gedachten kijkt met meer rust in je hoofd en meer compassie voor jezelf.

Buiten coaching

Soms is het fijner om buiten gecoacht te worden, in de duinen of bos laat ik jou inzichten ervaren met de natuur als spiegel. In 2020 heb ik de opleiding Natuurcoaching  gevolgd.  Dit alles geeft heel veel inzichten om stappen te zetten naar voluit leven, vrij van belemmeringen.

Vallei coach

Sinds 2019 Valleicoach bij Vallei online, dit is een verdiepend levenspad waarin je ontdekt hoe je seksualiteit als bron van kracht en energie kan ervaren en je vrijer voelt in je seksualiteit, waardoor je meer kan genieten.

Trainer Hormoonfactor

Daarnaast heb ik de opleiding Trainer Hormoonfactor afgerond waardoor ik jou ook kan begeleiden met de lichamelijke klachten.

Zowel buiten in de natuur als binnen in mijn praktijk begeleid ik jou naar: voluit leven om te zijn wie je bent, waardoor je krachtige keuzes kan maken!

Waarom bij mij?

Voor iedereen past weer een andere coach met een ander vakgebied. Ik vind het belangrijk dat jij je veilig en vertrouwd voelt bij mij, dat wij een klik hebben.Want het is in het begin best spannend om naar iemand toe te gaan met je hulpvraag of probleem. Humor, puur jezelf kunnen zijn en coachen op basis van gelijkwaardigheid, dat is voor mij heel belangrijk.

Vanuit mijn eigen ervaring ,weet ik hoe faalangst en negatieve gedachten over jezelf je kunnen belemmeren in het dagelijkse leven.

Wanneer ik zie hoe je je na 5 sessies al beter voelt over jezelf, dan is mijn missie geslaagd.