Ontdek de kracht van zelfliefde.

 

Wanneer je echt van jezelf houdt, dan is er geen angst maar alleen liefde.

Van jezelf houden: Het klinkt voor veel mensen alsof je teveel eigendunk zou hebben, of je bent een narcist of verwaand. Want zeg eerlijk, vaak zijn we grootgebracht met het idee; doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Maar als je puur in liefde met jezelf leeft, dan kan je dat ook aan de ander geven. Want je bent liefde.

Wanneer je wacht tot een ander jou liefde geeft, dan ben je altijd afhankelijk van wat die ander van je denkt of vindt. Als je ontdekt dat die liefdesbron zich binnen in je bevindt, dan hoef je je niet anders voor te doen dan je bent, je kan je grenzen aangeven en je komt dicht bij je authentieke zelf.

Je hebt allemaal boodschappen meegekregen uit je jeugd:

  • “ als je lief(rustig) bent, krijg je ..“.
  • “als je een goed cijfer hebt dan”….

Soms hebben die boodschappen een patroon, dat heb je opgeslagen en ben je gaan geloven. Vaak zit er een sterke overtuiging, die je bent gaan geloven over jezelf, bijvoorbeeld: ”ik ben niet goed genoeg” of “anderen zien mij niet staan”. Onder die overtuiging zit een angst, bijvoorbeeld dat je niet waardevol zou zijn om liefde te mogen ontvangen. Het ego houdt deze overtuiging in stand. Het ego is vaak bang voor liefde, dit is om je deels te beschermen. Maar wat er in het verleden is gebeurd, hoef je niet meer in het heden toe te passen.

Als je dichter tot jezelf komt, ontdek je liefde.

Oefening:

Houd dagelijks een dagboekje bij,  waarin je schrijft:

”Een manier om meer van mezelf te houden is…..en vul maar in.

Je zal merken dat er eerst wat weerstand bij komt kijken en dat is weer de angst die zegt: ”je bent het niet waard om van te houden”. Bekijk die angst en geef die angst of stem desnoods een naam. Door dit te doen, merk je al, dat jij niet de angst bent, maar dat het slechts een gedachte is.

Hoe vaker je je eigen liefdesverhaal voor jezelf schrijft, hoe meer je dit gaat voelen.

Wil je hier meer over weten? Je mag altijd contact opnemen voor een vrijblijvende sparringsessie.

 

Liefde kan geen pijn veroorzaken, liefde heelt pijn.    Mike George