Wanneer je  genoeg zelfliefde voelt, trek je de juiste mensen aan en vergroot je je zelfvertrouwen.

Alleen het is niet altijd zo makkelijk om dit gelijk te voelen.

Vaak vinden we er iets van of vinden we het lastig om dit te voelen.

Het lijkt ook altijd dat er eerst iets tegenover moet staan voordat je zelfliefde mag voelen. Eerst moet ik dit of hebben gepresteerd, voordat ik echt mezelf toesta om van me te houden. Of eerst moet die ander het zeggen of van me houden, dan pas kan ik het voelen.

Het mooie is dat je al die dingen of mensen buiten jou zelf om, helemaal niet nodig hebt. Iemand anders hoeft jou niet compleet te maken, want je bent al goed genoeg.

Alleen, wat heb je nodig om zelfliefde echt te ervaren?

1. Stel jezelf eens deze vraag: “wat voel ik bij zelfliefde?” en schrijf dan op wat er in je op komt dit mag ook iets zijn van: “niks voor mij!”

2. Welke verhaal vertel jij jezelf? Dit gaat over hoe jij je jeugd hebt ervaren en wat je daarvan mee neemt

3. Welke emotie hoort daarbij? Soms kan dat een emotie zijn van verdriet of boosheid, maar het kan ook angst zijn.

4.Welke overtuiging zit daaronder? Bijvoorbeeld deze emotie mag ik niet laten zien want dan vinden ze me niet leuk of aardig.

Heel jezelf van binnen uit met zelfliefde

  • Dit doe je door dagelijks even stil te zijn en te voelen, heb je ergens spanning of niet?
  • Door eerlijk te zeggen wat je echt nodig hebt, in plaats van een conflict aan te gaan.
  • Wordt de observator van je gedachten, door stil te zijn en te luisteren in jezelf
  • Welke eerste stap kan je nemen vanuit je hart?

Alles is energie

Als je weet dat alle gedachten energie zijn, dan weet je ook dat die energie door jouw lichaam stroomt. Wanneer je negatieve gedachten over jezelf hebt, gaat dat vast zitten in je cellen. Dit kan zorgen voor energie blokkades, stressklachten enz.

Maar omgekeerd is dit ook mogelijk, wanneer je met positieve gedachten jezelf omringd, voel je je levenslust stromen en dit heeft ook weer invloed op andere mensen. Het maakt je aantrekkelijk en het vergroot je vertrouwen.

Hoe laat je meer zelfliefde toe in je leven?

stap 1

Stap 1

Neem de tijd voor jezelf om stil te staan en bewust te voelen wat je voelt. Dit is in het begin even wennen, maar zo belangrijk. Je geeft aandacht aan jezelf, om te voelen.

stap 2

Stap 2; Sta stil bij het gevoel

Sta stil bij het gevoel van angst, onzekerheid, probeer het te doorvoelen in plaats van weg te duwen en omarm het, het mag er nu zijn.

stap 3

Stap 3: Wat zou je tegen een vriend of vriendin zeggen?

Compassie voelen voor de ander is vaak makkelijker dan voor jezelf. Want wat zou jij tegen die vriend(in) zeggen die last heeft van deze emotie’s en overtuigingen? Schrijf dat eens voor jezelf op en voel het dan binnen komen.

stap 4

Stap 4: Visualiseer zelfliefde in je leven

Ga dat gevoel van zelfliefde eens helemaal visualiseren in gedachten, een positieve stroom van energie, wat is er dan anders? hoe voelt dat?

voetstap 5

Stap 5: Integreer zelfliefde in je leven.

Wanneer je weer in een wat ongemakkelijke situatie zit, visualiseer het gevoel van zelfliefde. Op deze manier integreer je zelfliefde in je leven.

Love yourself first, because that’s who you’ll spend the rest of your life with!

 

Mocht je hier meer over willen weten of vragen hebben, boek een kennismakingsgesprek. Via het contactformulier kun je eventuele vragen stellen of bel naar 06 444 845 84