Dit is een vraag die ik regelmatig stel tijdens de coaching sessie. Ik zie iemand dan denken, vaak krijg ik als antwoord:” wanneer ik dit of dat kan,  wanneer andere mensen mij zien staan of wanneer ik iets heb bereikt”.

Op deze manier blijf je altijd zoeken en vragen naar erkenning. Terwijl die echte erkenning in jou zit. Alleen kost dat wat moeite om in te zien.

Er zijn overtuigingen die jij jezelf ooit hebt aangeleerd, vaak al in je jeugd, als kind of baby.

Dit kunnen overtuigingen zijn waar je in bent gaan geloven, die voor jou automatisch gaan op soms al onbewust niveau, bijvoorbeeld: “wanneer ik mee doe met de ander vindt die mij leuk. Dat is belangrijk want anders voel ik mij afgewezen”. Maar ook: ”ik kan het niet, die ander doet het veel beter” en dan komt er een stuk perfectionisme bij.

Door al deze gedachten komen er steeds momenten in je leven waarin je denkt: ”zie je wel, ik kan het niet”, ik ben het niet waard!”

Ook bepaalde gebeurtenissen uit je jeugd kunnen van invloed zijn hoe je over jezelf hebt leren denken.

Zo komen er veel denkbeelden vol onzekerheden waar je in bent gaan geloven.

Faalangst is een angst die je zelf hebt opgelegd, veel vanuit het gevoel ik moet het goed doen, want anders…..

Er zit een gevoel van perfectionisme bij en de faalangst helpt daarbij.

Dit kan je behoorlijk blokkeren in je leven, gelukkig kan je iets wat je hebt aangeleerd, ook weer afleren.

Wat ik vaak zie in mijn praktijk, wanneer iemand bij mij komt die van zijn/haar faalangst af wilt,  is er ook een overtuiging: “ die faalangst helpt mij ook, dus eigenlijk wil ik die toch niet kwijt”.

Stap voor stap laat ik ze ontdekken hoe je er op een milde manier mee om kan gaan, hoe je deze angst kan verminderen en vervangen door de overtuiging: “ ik kan het, ik mag er zijn”.

Gelukkig hoef je daarvoor geen hele lange therapie, maar ben je in 5-7 sessies echt van je faalangst af en heb je meer zelfvertrouwen, waardoor het leven een stuk lichter wordt. 

Dus wanneer je denkt, dit is iets voor mij of voor iemand die ik ken, maak een afspraak voor een gratis kennismaking en ontdek hoe je zelfbeeld positief verandert en je je faalangst overwint.