Wat is Emotional Freedom Techniek (EFT)?

Iedere emotie is verbonden met je meredianen. Wanneer een emotie verstoord is, uit balans is, dan is de meridiaan ook verstoord of uit balans. Door het toepassen van EFT ontdek je hoe je die verstoring weer kunt verminderen of zelfs helemaal neutraal kan maken.

EFT combineert onderdelen uit de oosterse geneeswijzen en de westerse psychologie. Er worden een aantal acupressuurpunten gebruikt om op te kloppen met je vingers, waardoor het gelukshormoon serotonine vrijkomt, evenals endorfines, die rustgevend en pijnstillend zijn.

Onderzoek heeft aangetoond, dat wanneer we op deze acupressuurpunten kloppen, terwijl we ons concentreren op de stress, de angst, de pijn in ons lichaam, we een kalmerend signaal naar onze amygdala in ons brein sturen.

De amygdala is het vecht-, vlucht- of bevriezingscentrum in onze hersenen. Als we gestrest, angstig zijn of we ons zorgen maken begint de amygdala met het afvuren van stresshormonen. Door het kloppen krijgt de amygdala een kalmerende, tegenwerkende signaal om het lichaam te vertellen dat het veilig is, om het lichaam te vertellen dat het kan ontspannen.

EFt-tapping

Wat anderen zeggen over EFT

quote
“doordat ik emoties los mocht laten was dit zo’n opluchting, ik voelde me lichter na deze sessie”
Tijdens de groep coaching in het bos heeft Jorien ons als groep van 6 deelnemers heel goed begeleid. Nadat we de creatieve opdracht hadden uitgevoerd, was er voldoende tijd om hierop te reflecteren. De veilige setting en de integere benadering maakte dat er bij mij emoties los kwamen. De loop meditatie maakte dat ik heerlijk ontspande en al mijn zintuigen weer op scherp zette. Het was een mooie coach sessie met verhelderende inzichten. Ik kan Jorien van harte aanbevelen.
– Joyce

quote
“ik kreeg weer inzichten in mijn eigen proces.”
Wat een magische ervaring. Jorien nam ons mee op een geleide stilte wandeling. Vertragen, verstillen. Wat een cadeau. Heel bewust stap voor stap, al je zintuigen gebruiken. Daardoor wordt je veel meer gewaar. Daarna kon ik een plek in de omgeving uitzoeken die er voor mij uitsprong.
Navoelen over het thema vertrouwen. Met 5 vragen die je in stilte voor jezelf beantwoord, neemt zij je mee door jouw proces. Het was magisch.ik merkte dingen op in de natuur waar ik normaal aan voorbij zou gaan. Wat een prachtige waardevolle ervaring, die mij nog lang bij zal blijven. Dank je wel.
– Kitty