wie ben ik?

 TrIk ben Jorien Waanders , getrouwd en moeder van 2 dochters en  ik woon in Haarlem.

Opgegroeid in Amsterdam en iets langer over de Havo gedaan , want ik vond het leven buiten school spannender waardoor ik nog wel eens wat vakken miste. Na school ben ik gaan reizen en werken in Griekenland. Slapen op het strand en werken in een bar.

Niet zo gek dat ik graag stewardess wilde worden. Alleen ik was niet het prototype stewardess dus ik kreeg verschillende afwijzingen. Uiteindelijk werd ik uiteindelijk aangenomen bij KLM cityhopper en mocht ik na 4 jaar doorstromen naar de KLM.

Jarenlang heb ik gevlogen voor de KLM, ik vond het heerlijk om steeds weer andere landen te bezoeken en steeds weer werken met andere collegas, eerst als stewardess en daarna als Purser en Senior Purser.

In die functie had ik een coachende rol en dat vond ik erg leuk om te doen.

Hoe leuk ik mijn baan ook vond, toch kreeg ik rond mijn 44ste een vorm van overspannenheid. Ik had een leuke reis gemaakt naar Johannesburg en ik moest weer vliegen alleen… ik moest er niet aan denken!

Misschien herken je het, je voelt je somber ,waardeloos en niet goed genoeg. De tranen bleven stromen alleen ik wist niet waarom en hoe dit zo kwam.

Mijn levenslust en energie waren totaal weg, het was me allemaal teveel geworden.

Ik besloot hulp te zoeken. Ik wilde hier niet langer mee lopen maar ik wist ook dat ik voor mezelf de diepte in moest en dat is best spannend. Toch vond ik een coach die mij hierin ging begeleiden  en dat was nog steeds een van mijn betere beslissingen.

Ik merkte hoe fijn het is, wanneer je met iemand die niet dichtbij je staat, je verhaal kan doen, die jou inzichten over jezelf geeft, waarin je negatieve gedachten over jezelf lichter worden, angst voor kritiek, afwijzing of je niet goed genoeg voelen. Stap voor stap ontdekte ik hoe ik dit kon loslaten waardoor er weer ruimte in mijn hoofd kwam.

Ik had weer het vertrouwen gekregen in mezelf en inzicht om mij niet meer te laten leiden door wat een ander zou zeggen of denken of wat ik allemaal moest van mezelf, maar echt doen wat ik wilde gaan doen!

Ik gun dat jou ook!

Opleidingen:

Coachen wilde ik altijd al dus na mijn coach/counseling opleiding ben ik me gaan specialiseren in EFT Emotional Freedom Techniques. Dit is de methode om angst en belemmerende overtuigingen los te laten.

Daarnaast heb ik de Mindfullness en Zelfcompassie training gevolgd. Ook dat is een mooie tool om te ontdekken hoe je naar je gedachten kijkt met meer rust in je hoofd en meer compassie voor jezelf. 

Niet voor iedereen is het fijn om binnen in een praktijk te zitten, daarom heb ik de opleiding Natuurcoaching in 2020 gevolgd. Al lopend kunnen we metaforen en spiegels in de natuur ontdekken die staan voor de obstakels in je leven. Dit geeft heel veel inzichten om stappen te zetten naar voluit leven, vrij van belemmeringen.

Valleicoach bij Vallei online, seksualiteit als bron van kracht en vrijer voelen in je seksualiteit

Daarnaast heb ik de opleiding Trainer Hormoonfactor afgerond waardoor ik jou ook kan begeleiden met de lichamelijke klachten.

Zowel buiten in de natuur als binnen in mijn praktijk begeleid ik jou naar voluit leven!

Waarom bij mij?

Voor iedereen past weer een andere coach met een ander vakgebied.

Ik vind het belangrijk dat jij je veilig en vertrouwd voelt bij mij, dat wij een klik hebben.Want het is in het begin best spannend om naar iemand toe te gaan met je hulpvraag of probleem.

Humor, puur jezelf kunnen zijn en coachen op basis van gelijkwaardigheid, dat is voor mij heel belangrijk.

Vanuit mijn eigen ervaring ,weet ik hoe faalangst je kan belemmeren in het dagelijkse leven. Vanuit de ervaringen van clienten die ik met succes heb geholpen weet ik ook wat heel goed werkt en ik jou hierin kan beeleiden om je faalangst te overwinnen.