Natuurcoaching

Pak de leiding over jouw leven

E

Aan de hand van een 5 stappenplan ga je jouw doel of innerlijke wens realiseren

E

Iedere stap begint met stilstaan. Vaak wil je juist zo snel mogelijk van het gevoel of  de pijn af. Door stil te staan leer je te accepteren wat er is.

E

Je krijgt mooie inzichten in jouw kwaliteiten, waardoor je vooruit komt

E

Wanneer de levensstroom niet meer blokkeert krijg je weer vertrouwen in jezelf en het leven 

E

Doordat je werkt met metaforen en symbolen uit de natuur, kan je vanaf een afstand naar de situatie kijken

Soms kunnen we nog zo ons best doen, maar is het nooit genoeg. Met zelfkritiek stel je de vraag; ben ik wel goed genoeg?

Met zelfcompassie leer je te kijken naar wat voor jou goed genoeg is. Ben je vaak te streng voor jezelf en hoor je te vaak die kritische stem? Als dit teveel doorslaat kan dit leiden tot depressiviteit en soms zelfs tot een burnout. Samen helpen we jou om meer persoonlijke handvatten te krijgen, om met meer compassie voor jezelf te kijken en daardoor lichter te leven.

Met zelfkritiek stel je jezelf de vraag; ben ik wel goed genoeg?

Met zelfcompassie leer je te kijken naar wat voor jou goed is.

Oefening zelfcompassie

5

Neem eens waar, wanneer je op jezelf kritiek hebt en wordt bewust van wat je tegen jezelf zegt.

5

Doe actief je best om die zelfcriticus iets aardiger te laten klinken, door bijvoorbeeld te zeggen: “wees iets minder streng voor me”.

5

Probeer dan eens te denken wat een lieve vriend of vriendin tegen jou zou zeggen. Of wat jij tegen een lieve vriend of vriendin zou zeggen.

5

Door deze oefening vaak te herhalen leer je compassie toe te laten in je dagelijkse leven en daarmee wordt het leven lichter.